Interreligieuze viering op 13 juni

4 juni 2004.  Een pastoor, een dominee, een imam en een pandit. Samen op een podium tijdens een feestelijke bijeenkomst. Waar dat kan gebeuren? In
Biddinghuizen!


Tijdens de feestelijkheden rondom het 40 jaar bestaan van het dorp. En het is ook mooi dat dat kan. Want het laat zien dat Biddinghuizen een veelkleurige gemeenschap is, mensen die uit alle windstreken zijn gekomen om er een nieuw bestaan op te bouwen. En om er een samenleving op te bouwen!

Tijdens de viering, die zondag 13 juni om half drie in de feesttent zal plaatsvinden, laten de voorgangers elk iets horen vanuit hun eigen godsdienstige boeken, en vertellen ze iets rond het thema van deze
samenkomst: ‘Oude grond, nieuwe aarde’.

Daarbij zoeken ze toenadering tot elkaar in het scheppingsverhaal. Want ondanks de verschillen die er tussen de godsdiensten zijn, men vindt elkaar in het geloof in God de Schepper, en de verantwoordelijkheid van de mens.

Ds.Spit: ‘We zijn door het comité Biddinghuizen 40 jaar uitgenodigd om deze viering te organiseren. Ik heb de gesprekken als buitengewoon positief en open ervaren. En al pratend ontdekten we de raakvlakken die er zijn. Het is geweldig als je tegenover elkaar kunt uitspreken, dat je de zorg om de schepping en de opdracht van God om verantwoordelijk mens te zijn met elkaar deelt. Zo’n viering met elkaar lijkt me een goede en zinvolle zaak.

Want: samen vieren is een stap naar wederzijds begrip!’

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat