Agility For Fun zet zich in voor S.O.S. Strays

Agility For Fun zet zich in voor S.O.S. Strays 28 mei 2004.  Vanaf 5 juni aanstaande viert Biddinghuizen haar 40-jarige bestaan. Wat voor ons dorp en haar inwoners (en daarbij horen ook de huisdieren) een feest moet worden, geldt zeker niet voor alle huisdieren.

U heeft vast wel een kennis of een verhaal op een verjaardag aangehoord over dat lieve (zwerf)hondje uit een Zuid-Europees vakantieoord, die tussen de koffers is mee teruggereisd naar Nederland.

De echt schrijnende gevallen blijven echter altijd achter. S.O.S. Strays is een vereniging zonder winstoogmerk, hetgeen wil zeggen dat zij géén handel drijven. Al het geld gaat naar de honden en het rescue werk. Zij draaien geheel op vrijwilligers, en niemand krijgt daar een euro vergoeding voor.

S.O.S. Strays is een privé organisatie die geen subsidies ontvangt en nergens gesponsord wordt. S.O.S. Strays zet zich in voor dieren die in heel andere omstandigheden groot moeten zien te worden. Als deze honden geluk hebben, overleven zij de barre omstandigheden waarin zij verkeren, áls zij geluk hebben…. Ophangen, verdrinking, doodknuppelen, verhongeren, vergiftigen, ze aan hun lot overlaten, zo wreed zijn de zuiderlingen tegenover hun dieren, ook naar de dieren die een dak boven hun hoofd hebben.

Een aantal jaar geleden heeft Hondenschool Agility For Fun actie gevoerd voor dierenbescherming Nederland. Dit jaar vragen zij uw aandacht voor S.O.S. Strays. Deze vereniging heeft als doel het verbeteren van het welzijn van deze strays, dak- en eigenaarloze zwerfdieren, waar niemand om geeft. S.O.S. Strays herplaats regelmatig buitenlandse zwerfhondjes in Nederlandse en Belgische gezinnen.

Als er een gezin is gevonden voor één van deze hondjes, vragen zij aan hun adoptanten een deelname in hun kosten van bloedtest, entingen, ontworming, verzorging, chip en transport. Hiermee kunnen zij de gemaakte kosten maar net dekken.

Voor buitenlandse zwerfhondjes met kwetsuren, ten gevolge van bijv. aanrijdingen of mishandelingen, zijn de toekomstperspectieven bijna uitzichtloos. Operaties zijn vaak érg duur en S.O.S. Strays moet vaak lang sparen om het geld voor een dergelijke operatie bij elkaar te krijgen.

Daarom willen wij als Biddinghuizer Hondenschool een kansloos zwerfhondje, die een operatie dringend nodig heeft, financieel helpen. Diverse instanties zijn al aangeschreven en hebben positief gereageerd om een bijdrage te leveren aan deze vereniging.

Op 5 juni a.s. geeft Hondenschool Agility For Fun diverse demonstraties op het gebied van hondensport. U kunt dan een bijdrage leveren door:

 • één of meerdere hondenkluiven te kopen, deze worden door Gardenbroek geschonken én maakt u een kans op een hondenpakket
 • goederen (bijv. oude riemen, manden, benches, dekens etc.) in te leveren op Tentenveld 3 en Weidehof 27 of op de stand
 • geld te doneren in het actiepotje voor S.O.S. Strays
 • zich aan te melden voor een fijne thuisbasis om een zwerfhond een dak te geven.

  Voor info zie website http://www.sosstrays.be.

  Hondenschool Agility For Fun verwelkomt u graag op 5 juni op het veld naast de Rabobank.

  Hondenschool Agility For Fun

  Bron: BHZNet.nl
  << Terug naar overzicht
 • © 2022 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

  Realisatie: Sybit - Software op Maat