Kunstmanifestatie - daar kijk je van op

16 mei 2004.  Op 5 juni is het zo ver: dan zal Biddinghuizen een hele dag lang kennis kunnen maken met Kunst, èn de mensen die deze tot uitdrukking brengen; namelijk zowel professionele als amateur kunstenaars.

Eén van de onderdelen is de Kunstmarkt, die - in tegenstelling tot eerdere berichten – opgesteld zal worden aan het begin van het dorp, aan de Havenweg. De hele dag zullen er demonstraties gegeven worden in de verschillende disciplines, zoals beeldhouwen, keramiek, textiel en schilderkunst.

Klinkende namen
Veelzijdig kunstenaar Robert Bosari zal ter plekke een portret maken van een levend model, maar u kunt ook uw eigen portret - of dat van uw kinderen - laten maken door de portrettekenares Anat Groag. Samen met die van Marianne Alting-Brooymans (schilderes), Marjolein van Lubeck (edelsmid) en Roland Meijer (keramist) zijn dit klinkende namen in de Flevolandse kunstwereld en we zijn blij dat zij hun medewerking willen verlenen aan deze primeur in Biddinghuizen.

Lange reeks
Met hen is de toon gezet voor de kwaliteit van deze eerste in een – naar wij hopen – lange reeks van kunstmanifestaties, hier in de kleinste woonkern van de Gemeente Dronten.

Portrettengalerij
Ook in het Koetshuis zullen er demonstraties gegeven worden, waar u dan meteen een kijkje kunt nemen bij de portrettengalerij. Kees Vermetten heeft zo’n 250 portretfoto’s gemaakt, en er zullen ook geschilderde portretten te zien zijn van bekende en minder bekende mensen uit onze gemeenschap.

Zelf aan de slag
U kunt zelf ook aan de slag! Zowel kinderen als volwassenen kunnen hun creativiteit laten zien. Het is de bedoeling dat de kinderen ieder hun eigen kunstwerk maken, en dat de volwassenen één groot, gezamenlijk kunstwerk tot stand brengen. Het werk van de kinderen zal in de bibliotheek geëxposeerd worden, dat van de volwassenen in De Voorhof.

Muziek
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Heleen van Els en de Djembégroep Djalo uit Almere, die ook een danseres meebrengt. Ook is er een Open Podium beschikbaar voor iedereen die daar wil optreden met muziek, dans of voordracht.

Meedoen!
Had u tot nu toe wat drempelvrees, maar lijkt het u toch leuk om aan de feestvreugde bij te dragen? Gewoon doen! Er zijn nog enkele kramen beschikbaar en ook voor het Open Podium is er voor elke enthousiasteling nog wel een gaatje te vinden.

Bel even naar Maria Heller, tel 332473 (of mail naar mariaheller@hetnet.nl). U bent van harte welkom!

Organisatie Kunstmanifestatie / 40 jaar Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat