Bijzondere bijeenkomst tijdens feestweek

Bijzondere bijeenkomst tijdens feestweek 8 mei 2004.  Biddinghuizen is een veelkleurige gemeenschap. Mensen met verschillende culturele en religieuze achtergronden zijn naar de polder gekomen om hier te wonen en te werken.

Niet alleen vanuit alle streken van Nederland maar ook ver daarbuiten. o.a. uit Marokko en Turkije. Ook vluchtelingen uit vele landen hebben hier een plek kunnen vinden.

Zondag 13 juni
We zijn heel blij dat er een commissie is gevormd uit de verschillende geloofsgemeenschappen die een viering op zondag 13 juni om 14.30 uur voorbereiden, dit in overleg en medewerking van Dorpsbelangen en het Comité 40 jaar Biddinghuizen.

Bijzonder
Deze interreligieuze bijeenkomst is niet alleen bijzonder omdat deze wordt gehouden tijdens de 40-jarige mijlpaal van ons dorp, maar vooral ook doordat deze wordt gehouden door mensen met verschillende achtergrond: Islamieten, Rooms-katholieken, Hindoes, Protestanten en Vrijzinnigen.

De Schepping
Verschillende geloven. Maar allen op onze eigen wijze geraakt door ons geloof in onze Schepper en geroepen tot verantwoordelijkheid en vrede. Samen vieren - in een tent op het grasveld - is een stap op de weg naar wederzijds begrip en herkenning. Iedereen is van harte welkom deze viering bij te wonen.

Interreligieuze commissie 40 jaar Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat