Aftellen 40-jarige feestweek begonnen

26 maart 2004.  Over iets meer dan twee maanden start in Biddinghuizen de feestweek in het kader van het veertigjarig bestaan van het dorp. De week, die zal lopen van zaterdag 5 tot en met zondag 13 juni, staat bol van de activiteiten, zo liet het Comité 40 jaar Biddinghuizen al weten tijdens de presentatie die werd gehouden eind februari.

Spectaculaire opening
De opening van de week wordt verricht door niemand minder dan wethouder Jan Westmaas, die zelf ook woonachtig is in Biddinghuizen. Per parachute zal hij landen op het grasveld nabij de Rabobank, om vervolgens onder muzikale begeleiding van Maris Sonores de week officieel te openen. Daarmee is de aftrap gegeven voor een drukke week en vooral ook een drukke eerste dag.

Historie centraal
Na de opening van de week zal de wethouder richting Het Koetshuis gaan, waar de historische tentoonstelling ’40 jaar Biddinghuizen’ geopend wordt. Deze tentoonstelling, die nagenoeg de hele week te bezichtigen zal zijn in Het Koethuis, staat natuurlijk in het teken van de afgelopen 40 jaar. De nog jonge historie van het dorp wordt op fraaie wijze in beeld gebracht en hierbij is natuurlijk veel fotomateriaal te bekijken. Dit is niet het enige dat te bekijken is in Het Koetshuis. De computerclub vult de tentoonstelling aan met digitale beelden van Biddinghuizen. Bovendien is het unieke boekwerk ’40 jaar Biddinghuizen’ te koop. Het verhaal in het boek is tot stand gekomen door vele bewoners uit het dorp zelf.

Foto's
Niet alleen beelden uit het verleden zijn te bekijken in Het Koetshuis. Verweven in de tentoonstelling zijn schitterende foto’s van ‘de gezichten van Biddinghuizen’ – geportretteerd door Dhr. Vermetten, die bovendien bijdraagt aan de tweede bijzondere activiteit op zaterdag 5 juni: een kunstmarkt. Vanaf Het Plein tot aan de Havenweg stellen kunstenaars hun werk tentoon, waardoor er een gezellige invulling van het centrum zal zijn.

Niet ten einde
De vijfde juni is hiermee nog niet ten einde. Terwijl op het grasveld bij De Rabobank een hondendemonstratie wordt gegeven, is er op het crossterrein aan de Biddingringweg een autocross van De Flintstones. Het centrale evenemententerrein van de feestweek, gelegen aan De Dreef, zal de plaats zijn van de feesttent. Op zaterdagavond 5 juni zullen de koren van Biddinghuizen hierin liederen brengen voor jong en oud, groot en klein. Aansluitend op de korenavond, zal bovendien een spetterend openingsfeest worden gehouden in de feesttent.

De komende weken zal het verdere programma voor de feestweek worden onthuld.

Comité 40 jaar Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat