40 jaar Samen Biddinghuizen

40 jaar Samen Biddinghuizen 26 februari 2004.  'Samen Biddinghuizen' was het kernwoord tijdens de presentatie van de feestweek die woensdagavond werd gehouden in Het Koetshuis.

Het Comité 40 jaar Biddinghuizen, zoals de Brainstormgroep zich vanaf nu noemt, onthulde een deel van de plannen welke van 5 tot 13 juni zullen worden uitgevoerd.

Spectaculaire opening
De opening van de feestweek is er direct één vol spektakel. Wethouder Jan Westmaas, woonachtig in Biddinghuizen, zal per parachutesprong de week openen. Begeleid door intochtsmuziek van Maris Sonores zal hij niet alleen het eerste exemplaar van het te verschijnen boek '40 jaar Biddinghuizen' overhandigen, maar zal ook de historische tentoonstelling in Het Koetshuis worden geopend.


'Samen Biddinghuizen' was de kern van de presentatie

Programma-onderdelen
Het comité liet verder weten dat er een dorpslunch gehouden zal worden op zondag 6 juni. Het dorpsgevoel en saamhorigheid zijn hierbij belangrijke kernpunten. Ook de diverse verenigingen die tijdens de week activiteiten ontplooien kwamen uitgebreid aan bod. De feestavonden welke gepland zijn, worden de komende maanden onthuld.

Historie
Een jong dorp als Biddinghuizen heeft na 40 jaar natuurlijk ook een ruime historie opgebouwd. Naast de historische tentoonstelling, zal er dus een boek verschijnen waarin bewoners van het dorp aan het woord komen. Voor het boek kon woensdagavond al ingeschreven worden. Ter zijner tijd zal hiervoor ook een formulier beschikbaar zijn op internet.


De zaal was goed gevuld tijdens de presentatie

Opkomst
De opkomst voor de presentatie was overigens groot. Vertegenwoordigers van verenigingen waren persoonlijk uitgenodigd en zij kwamen in grote getale de plannen aanhoren. Dat er een hoop duidelijkheid is geschapen, bleek wel uit het feit dat er na de presentatie nauwelijks vragen waren.

Veel horen
Het Comité 40 jaar Biddinghuizen liet tot slot weten dat er in de komende maanden nog veel verder onthuld zal worden. Zo zullen de diverse onderdelen uit het programma afzonderlijk onder de aandacht worden gebracht en zal het feestprogramma voor het publiek bekend worden gemaakt.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat