Biddinghuizen gaat 40-jarig bestaan groots vieren

27 januari 2004.  Biddinghuizen bestaat sinds oktober 40 jaar en, zo vinden de inwoners van het dorp, dat mag niet onopgemerkt blijven. Via een uitgebreide feestweek in juni zullen de mensen volop kunnen vieren dat hun dorp jubileert.

Sinds mei vorig jaar is er een brainstormgroep in de weer die de festiviteiten vorm gaat geven. In de groep, die op initiatief van Dorpsbelangen Biddinghuizen is opgericht, hebben mensen uit verschillende groepen van de bevolking zitting.

Belangrijk
"We vinden het belangrijk dat we dit jubileum zo breed mogelijk kunnen vieren," vertelt voorzitter Wim Kroes. "Het dorp is per slot van rekening geworden tot wat het is door samen de schouders ergens onder te zetten."

Eerste activiteit
De eerste activiteit is al een aantal maanden achter de rug. In oktober 2003, toen het dorp officieel 40 jaar bestond, werden de vroege bewoners bij elkaar gebracht in Het Koetshuis, terwijl buiten de kinderen hun feestelijke ballonnen oplieten. Begin 2004 werden de inwoners van het dorp verrast met een herinneringspen, waarmee de lange aanloop naar de komende festiviteiten is ingezet.


In oktober werd de eerste viering gehouden


Samenwerking
Gold in het verleden dat samenwerking essentieel is, tegenwoordig is dat niet anders. De verenigingen van Biddinghuizen worden nauw betrokken bij de festiviteiten en ook de lokale horeca zit volop in de organisatie. "Als ondernemer van Biddinghuizen wil je graag iets extra's doen – helemaal als het dorp 40 jaar bestaat," laat Bert Bouwland van De Kiekendief weten.

Vaarwater
"Je kunt dan afzonderlijk van alles organiseren, maar liever doen we dit gezamenlijk. Niet alleen om elkaar niet in het vaarwater te zitten, maar vooral ook omdat we samen meer kunnen bereiken."

5 t/m 13 juni
De feestweek zal starten op 5 juni en eindigen op zondag 13 juni en is dus voorafgaand aan het EK-voetbal. De jaarlijkse activiteiten zoals de avondvierdaagse, kermis, het voet-volleytoernooi en de autocross zullen gewoon doorgaan en naast de feestweek plaatsvinden.

Binnenkort zal meer bekend worden over de precieze invulling van de week, zo heeft de brainstormgroep laten weten.


Eind vorig jaar werden bollen geplant, welke in het voorjaar zullen bloeien


Organisatie 40 jaar Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat